Zelenskiy: “IMF ile kredi anlaşmasını çok yakında imzalayacağız”

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, IMF ile Ukrayna arasında yeni kredi anlaşmasının önümüzdeki haftalarda imzalanmasının beklendiğini açıkladı.

Bu haber 03 Nisan 2020 - 10:57 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Devlet Başkanlığı Ofisi Basın Servisi’nden yapılan açıklamaya göre Zelenskiy, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yaptığı telefon görüşmesinde, IMF ile Ukrayna arasında kredi programının genişletilmesine ilişkin anlaşmanın önümüzeki haftalarda imzalanmasının beklendiğini belirtti.

Ukrayalı lider, ülkesinin Dünya Bankası ve diğer uluslararası kuruluşlarla da finansman desteği konusunda görüşmelerini sürdürdüğünü kaydetti.

IMF’nin Ukrayna’ya 10 milyar dolara yakın kredi sağlamasının öngörüldüğünü açıklayan Zelenskiy, IMF’nin şartlarının yerine getirilmemesi ve kredi desteğinden mahrum kalınması halinde ise ülkesinin default (borç yükümlülüklerini yerine getirememe) riskiye karşı karşıya kalabileceğini söylemişti.

3.4.2020

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.