Zelenskiy duyurdu: Koronavirüsle mücadeleye 2,4 milyar dolar kaynak

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ülkede koronavirüs salgını ile mücadele için 66 milyar grivna (2,4 milyar dolar) kaynak ayrılmasının kararlaştırıldığını açıkladı.

Bu haber 11 Nisan 2020 - 8:33 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Unian ajansının haberine göre, hükümetin kamu bütçesinde değişikliğe gitmeye hazırlandığını belirten Zelenskiy, koronavirüs salgını ile mücadele için oluşturulan fona 66 milyar grivna (2,4 milyar dolar) kaynak ayrılacağını söyledi.

Zelenskiy, bu kaynağın, Covid-19 salgını ile mücadele eden doktorlara yapılan ödemelerin artırılması, tıbbi ve koruyucu ekipman satın alımı ve karantina nedeniyle işlerini kaybeden vatandaşlara sağlanacak yardımlar için kullanılacağını duyurdu.

Ukrayna’da daha önce koronavirüsle mücadele için 97 milyar grivna kaynak ayrılmasının planlandığı açıklanmıştı.

Kamu bütçesinde öngörülen değişikliklerin 13 Nisanda parlamentoda görüşülmesi planlanıyor.

11.4.2020

 

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.