Lyubçenko, İnterfaks Ukraine ajansı ile söyleşisinde, Bakanlar Kurulunun salgın döneminde ilgili sınırlamayı kaldırması halinde, Vergi Dairesinin yıllık cirosu en az 50 milyon euro olan şirketlere yönelik incelemelere başlamaya hazır olduğunu söyledi.
Toplamda 39 milyar grivna vergi kaçırdığından şüphelenilen 353 şirkete yönelik rutin vergi incelemelerinin geçen mart ayından bu yana durdurulduğunu aktaran yetkili, şüpheli işlemlerle ilgili plan dışı denetimlerin de salgın döneminde yapılamadığını hatırlattı.
Lyubçenko, dış ticaret faaliyeti olan şirketlerin denetlenmesiyle ilgili sınırlamaların kaldırıldığını, Kasım-Aralık 2020 döneminde toplam 5 milyar grivna vergi borcuyla ilgili 812 inceleme yapılmasının planlandığını kaydetti.
20.10.2020