Ukrayna’da perakendenin nabzı: Şirketler salgında hangi önlemleri aldı?

Ukrayna’da da koronavirs salgınının en fazla zarara uğrattığı sektörlerden biri perakende oldu. Şirketlerin yüzde 70’i çalışanlarını ücretsiz izne yolladı. Bu sektörde şirketler salgın sürecinde başka hangi önlemleri aldı?

Bu haber 18 Mayıs 2020 - 8:56 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Colliers International şirketinin verilerine göre, Ukrayna’da perakende sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin yüzde 83’ü salgın döneminde mülk sahipleri ile kira sözleşmelerini yeniledi.

Şirketlerin yüzde 70’i çalışanlarını ücretsiz izne yolladı. Yüzde 56’sı pazarlama bütçelerinde kısıntıya gitti.

Salgın döneminde şirketlerin yüzde 55’i tüm şubelerini kapatırken, yüzde 23’ü online satışlara başladı. Yüzde 15’i ise sadece online satışa geçti.

Anket katılımcılarının yüzde 32’i personel kadrosunda küçülmeye gittiğini söyledi. Bu önleme başvuran şirketlerin çoğu hazır giyim ve restorancılık sektörlerinde faaliyet gösteriyor.

Aratırmaya göre, perakende sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin yüzde 63’ünün ürün sevkiyatlarında aksaklıklar olurken, yüzde 21’inin sevkiyatları tamamen durdu. Salgının satışlarını etkilemediğini belirten şirket temsilcilerinin oranı yüzde 21.

18.5.2020

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.