Korrespondent.net’in Devlet İstatistik Servisi verilerine dayanan haberine göre, Ukrayna’da ilk dokuz ayda enflasyon yüzde 5,6 olarak kaydedildi. Eylül ayı itibarıyla yılık bazda enflasyon yüzde 8,9’a geriledi. Eylülde enflasyon bir önceki aya göre ise yüzde 1,9 arttı.
Ukrayna’da geçen ay gıda ürünlerinde enflasyon yüzde 1,7 olarak kaydedildi. Bu dönemde yumurta yüzde 14,1, ekmek yüzde 3,3, süt yüzde 2,7, et yüzde 2,4 pahalanırken, meyve yüzde 2,9, sebze yüzde 1,5 ucuzladı.
Aynı dönemde alkollü içecekler yüzde 0,8, hazır giyim ürünleri ve ayakkabı yüzde 8,6, konutlar, su, elektrik enerjisi, doğal gaz ve diğer yakıtlar yüzde 0,2 pahalandı.
Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman, önümüzdeki sene için enflasyon tahminini yüzde 10 olarak açıklamıştı.
10.10.2018