Ukrayna’da bir kişi yoldan geçenlere bıçakla saldırdı: 2 ölü, 8 yaralı

Sonat KEREM / KİEV, (DHA) – Ukrayna’nın Kriviy Rig kentinde bir kişinin yoldan geçenlere bıçakla saldırması sonucu iki kişi hayatını kaybetti, sekiz kişi yaralandı.

Ukrayna polisinden yapılan açıklamaya göre, Kriviy Rig şehrinde 37 yaşındaki bir erkek yoldan geçen kişilere bıçaklı saldırıda bulundu.

Saldırıda çok sayıda bıçak darbesi alan iki kişi olay yerinde hayatını kaybederken, yaralanan sekiz kişi hastaneye kaldırıldı. Yaralananlar arasında sekiz yaşında bir çocuğun bulunduğu belirtildi.

Saldırganın gözaltına alındığı, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

“15 kişiyi öldürmem gerek’ dedi”

Ukrayna medyasında yer alan habere göre görgü tanıkları, saldırganın bağırarak ‘tanrıdan mesaj aldığını ve bugün 15 kişiyi öldürmesi gerektiğini’ söylediğini öne sürdü.

Zelenskiy: “Bu bir terör eylemi”

Sosyal medya hesabından olayla ilgili paylaşımda bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, saldırının terör eylemi olduğunu belirtti. Olayın hızla soruşturulması ve saldırganın hak ettiği cezayı alması gerektiğini kaydeden Ukraynalı lider, kolluk güçlerine ülkeyi daha güvenli hale getirmeleri için her türlü önleme başvurmaları çağrısı yaptı.

8.11.2020

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.