“Top manager”lar yanıtlıyor: “Ukrayna’da iş dünyasının önünü tıkayan nedenler…”

Ukrayna’da yapılan bir araştırmada, ülkedeki üst düzey yöneticilerin iş yaşamına dair şikayetleri ve önerileri belirlendi.

Denetim, vergi ve danışmanlık şirketi KPMG tarafından yapılan araştırmaya göre, Ukrayna’daki üst düzey yöneticilerin gözünde iş dünyasının önünü tıkayan en önemli konu kalifiye eleman sıkıntısı. Anket katılımcılarının yüzde 50,9’u bu görüşü paylaştı.

Ülke için yeni olan teknolojilerin benimsetilmesi (yüzde 46,3), düzenleme ve denetleme riskleri (yüzde 46) ve tedarik zincirinin bozulması (yüzde 43,5) diğer başlıca şikayet konuları olarak gösterildi.

Ankete göre Ukrayna’daki “top manager”ların yüzde 78’i önümüzdeki üç yıl içinde yeni teknolojilere geçiş ve işletmelerin faaliyetlerinin etkinliğinin artırılması sürecinin tamamlanması gerektiğini düşünüyor.

Ankete katılan üst düzey yönteicilerin yüzde 54’ü, gelecek beş yıl içinde ülke ekonomisinin yüzde 3-5 büyüyeceğini öngördü. Anket katılımcılarının yüzde 18’i bu oranı yüzde 10-15 olarak tahmin etti. “Top manager”ların yüzde 17’si ise bugünkü ekonomik göstergelerde ilerleyen dönemde değişiklik beklemediğini belirtti.

Ankette üst düzey yöneticiler tarafından verilen diğer yanıtlar ise şöyle:

“Ukrayna’nın yatırım cazibesinin artırılması için neler yapılması gerekiyor?”

Gerekli reformlar hayata geçirilmeli: %56
Devlet politikası etkinleştirilmeli: %17
Makroekonomik göstergeler iyileştirilmeli: %16

“Ukrayna’da iş yaşamında olumlu değişiklikleri hızlandırabilecek en etkin kurumlar hangileri?”

İktidar organları: %50
İş adamı örgütleri: %46,8
İş partnerleri: %31,2

6.7.2018

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.