RBC’nın haberine göre Rusya hükümeti, metalürji şirketlerinden, Ukrayna’nın doğusunda Kiev yönetiminden ayrılarak, tek taraflı olarak bağımsızlıklarını ilan eden Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetlerine (DNR, LNR) demir cevheri sevkiyatında bulunmalarını talep etti.
Metalürji piyasasından ismi açıklanmayan bir kaynağa dayandırılan habere göre Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitri Kozak, sektör temsilcileri ile bir araya gelerek, DNR ve LNR’e demir cevheri göndermelerini istedi.
Toplantıda ünlü oligarklar Alişer Usmanov’un Mettalloinvest ve Aleksey Mordaşov’un Severstal şirketlerinin temsilcilerinin yer aldığı, şirketlerin en yakın zamanda sevkiyata başlamalarının beklendiği belirtildi.
Rusya lideri Putin Ukrayna’nın Donbass bölgesindeki ayrılıkçı cumhuriyetlerin pasaportlarının tanınması kararını onaylamıştı. (turkrus.com)
16.3.2017