Moody’s’ten Ukrayna’ya moral: “Bankalar krizden çıkıyor”

“Ukrayna bankacılık sistemi ekonomik krizin üstesinden geldi ve ödeme gücü yetersizliğinden çıkıyor.” Bu tespit uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’e ait.

Bu haber 26 Ekim 2017 - 12:17 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Korrespondent.net’in haberine göre, Moody’s Investors Service Müdürü Yaroslav Sovgir, “Yeniden yapılandırma, borçların ödenmesi, faizlerdeki düşüş, kredi portföyündeki artış sayesinde, Ukrayna bankakacılık sisteminde sorunlu kredilerin payı azalıyor” açıklamasını yaptı.

Ukrayna’da bugün sorunlu kredilerin seviyesinin Bağımsız Devletler Topluluğu ve Doğu Avrupa’da en yüksek seviyede olduğunu belirten analist, “Sorunlu kredilerin seviyesinin kabul edilebilir düzeye gelmesi için birkaç yıl gerekiyor” dedi.

Moody’s Investors Service, kısa süre önce Ukraynalı kamu bankaları Orivatbank, Oşadbank, Ukreksimbank ve özel bankalar Raiffeisen Bank Aval, Pivdenniy Bank ve Prominvestbank’ın kredi notlarını yükseltmişti.

26.10.2017

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.