Lviv’de Türkiye-Ukrayna İş Forumu düzenlendi

Ukrayna’nın Lviv kentinde Türkiye-Ukrayna İş Forumu düzenlendi.

Bu haber 04 Eylül 2022 - 8:41 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Ukrayna Sanayi ve Ticaret Odası ve Türkiye Ukrayna İş İnsanları Derneği (TUİD) tarafından ortaklaşa düzenlenen iş forumuna, Türk ve Ukraynalı iş insanları katıldı.

Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Yağmur Güldere, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TUİD Başkanı Burak Pehlivan ve Ukrayna Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Gennadiy Çizikov’un da yer aldığı forumda, kurumlar arasında iş birliği protokolüne imza atıldı.

Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği’nden Türkiye-Ukrayna İş Forumu ile ilgili yapılan açıklamada, “Bu İş Forumu, savaş sonrası bir ilk. Ukrayna ve Türk iş dünyası tüm zorluklara rağmen ‘Yola devam’ diyor. Biz de ‘Yolunuz açık olsun yanınızdayız’ diyor, atılan imzaların hayırlı olmasını diliyoruz” ifadesinde bulunuldu.

TUİD Başkanı Burak Pehlivan da forumda yaptığı konuşmada, “Ukrayna ve Türkiye ekonomik ve ticari ilişkilerinde her zaman ilklere imza attı. TOBB’un Sayın Başkanı Rifat Bey de görev süresinde bu ilklerin sayısını artırdı” dedi.

Savaş sonrası Ukrayna’da ilk kez bir iş forumu düzenlendiğine işaret eden Pehlivan, Rifat Hisarcıklıoğlu’na iyi günde kötü günde daima Ukrayna’da iş dünyasının yanında olduğu için teşekkür etti.

4.9.2022

 

 

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.