İçişleri Bakanı: “Önümüzdeki günlerde çok daha sert önlemler gelecek”

Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, ülkede koronavirüslü (Covid-19) vaka sayısının artması üzerine, günlük hayatta daha fazla sınırlama getiren karantina önlemlerine başvurulabileceğini açıkladı.

Bu haber 21 Mart 2020 - 13:36 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Facebook hesabından açıklamada bulunan Avakov, “Ülkede sınırlayıcı tedbirler uygulanıyor. Önümüzdeki günlerde çok daha sert önlemler olacak. Şartlar bunu gerektiriyor. Zaman kazanmak gerekiyor. Böylece mümkün olduğu kadar fazla Ukrayna vatandaşı hastalıktan korunabilir. Bu nedenle, tam anlamıyla karantina uygulanmasından yanayım ve yetkilerim dahilinde bunun için ısrarcı olacağım ” ifadelerinde bulundu.

Avakov, dün yaptığı bir açıklamasında ise ülkede henüz sokağa çıkma uygulamasına gerek duyulmadığını, vaka sayısının artması halinde bunun gündeme gelebileceğini açıklamıştı.

Ukrayna Sağlık Bakanlığı, ülkede koronavirüs vaka sayısının 41’e, hayatını kaybeden hastaların sayısınının ise üçe yükseldiğini açıklamıştı.

21.3.2020

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.