FIFA Disiplin Komitesinin, Dnipro’nun, 2010-2014 yılları arasında teknik direktörlüğünü yapan Juande Ramos’a olan 1,4 milyon dolar borcunu ödemediği gerekçesiyle Ukrayna Premier Ligi’nde altı puanını sildiği açıklandı.
Dnipro’nun, bugün Fiorentina forması giyen Hırvat forvet Nikola Kalinic’e geçmişten kalan 350 bin dolar borcundan dolayı en az altı puanının daha silinebileceği belirtiliyor.
Ukrayna basınında çıkan haberlerde, Dnipro’yu UEFA Avrupa Ligi’nde finale yükselten Miron Markeviç’in de kulüpten 1,7 milyon dolar alacağı olduğu, Ukraynalı teknik adamın, Ukrayna Futbol Federasyonu’nun çözememesi halinde konuyu UEFA’ya taşıma niyetini dile getirdiği yazıldı.
Dnipro’nun eski ve sözleşmeleri devam eden futbocularına toplam borcunun 20 milyon doları bulduğu, çoğu futbolcunun borçlarının yeniden yapılandırılması ve ödemelerin birkaç yıla yayılması konusunda ikna edildiği belirtiliyor.
30.10.2016