Adana gezisine Çukurova GİAD üyesi iş insanlarıyla görüşme yaparak başlayan Bodnar, Adana Valisi Dr. Süleyman Elban’ı ziyaret etti. Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Elban, diplomatik ziyaretlerin ülkeler arasındaki ilişkiler bakımından önem arz ettiğini belirterek konuklarına nazik ziyaretleri için teşekkür etti. Görüşmede ülkeler arası ilişkilerle ilgili değerlendirmeler yapıldı.
Büyükelçi Bodnar, Geçen sene çıkan orman yangınında büyük ölçüde etkilenen Sarıçam’da 10 bin fidan dikilerek oluşturulan Ukrayna-Türkiye Dostluk Ormanı’nın fidan dikme törenine de katıldı. Dikilen fidanlardan ikisine Kıyiv ve Bahçesaray adları verildi.
Ukrayna heyeti, Adana Sanayi Odası’nın Yönetim Kurulu toplantısına da katıldı. Adanalı sanayicilerin Ukrayna’da iş yapma imkanlarının konuşulduğu buluşmada, Adana’nın sanayi alt yapısı, geçmişten gelen büyük tecrübesi, bilgi ve birikimiyle Ukrayna’nın sanayi alt yapısına fikir verip, danışmanlık hususunda destek olabileceği dile getirildi. Ukrayna’da kurulacak organize sanayi bölgesi için de somut öneriler ve bilgiler paylaşıldı. (Sabah)
16.2.2022