Segodnya gazetesine açıklamalarda bulunan Ukraynalı Bakan, kripto para birimi bitcoin’in Ukrayna’da yasal hale getirilmesi gerektiğini söyledi.
Ukrayna’da da bitcoin ile satış sözleşmelerinin yapılmasının beklendiğinin altını çizen Petrenko, “Bitcoin, artık dünyada, mal ve para işlemlerinin büyük bir bölümünü oluşturuyor. Malların bitcoin ile satıldığı ilk akıllı kontratlar yapılıyor. Her devlet ve uluslararası kuruluş, toplumsal ilişkilere tepki vermek durumunda. Bu artık toplumsal bir olgu haline geliyorsa devletin başka bir seçeneği yok. Aksi takdirde bunlar yasa dışı yapılacak, ama yine de var olacak. Ukrayna’nın, AB ve ABD ile birlikte bitcoin ile ilgili hukuksal bir değerlendirme yapması gerektiğini düşünüyorum ” dedi.
Ukrayna’da Maliye Bakanlığı’nın ve Merkez Bankası’nın bitcoin üzerinde çalışmalarda bulunduğunu belirten Bakan, Adalet Bakanlığı’nın da konuyla ilgili adım atmaya hazır olduğunu söyledi.
9.1.2018