Ukrainski Novini ajansının haberine göre, SBU Başkanı İvan Bakanov, “Türk tarafının ilettiği listede ismi yer alan ve iade edilmesi istenen kişilerin hiçbirini bulamadık” dedi.
Bunun üzerine SBU’nun, iadesi istenen kişilerin Ukrayna’da hangi belgelerle ve isimlerle bulunduklarının netleştirilmesi için Türkiye’den talepte bulunduğunu belirten Bakanov’un, henüz Türk tarafının konuyla ilgili yanıt vermediğini kaydettiği bildirildi.
Haberde Bakanov’un, Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’in talimatı sonrası yapılan incelemelerde Ukrayna’da “Gülen hareketine mensup” kaç okul bulunduğunun tespit edildiği konusunda ise bilgi vermediği belirtildi.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 3 Şubatta Kiev’de bir araya geldiği görüşme sonrası düzenlenen basın toplanısında, Ukrayna’da “eğitim kurumları arkasına saklanan örgüt” yapılanmasıyla ilgili Erdoğan’dan bilgi aldığını ve soyadları iletilen isimlere yönelik inceleme başlatılması için SBU’ya talimat verdiğini açıklamıştı.
18.2.2020