Ukrayna Güvenlik Servisi’nden (SBU) yapılan açıklamada, Herson Havaalanı’ndaki gümrük noktasında, bazı ürünlerin ithalatı ile ilgili ihlallere göz yummaları karşılığında rüşvet aldıkları tespit edilen gümrük göevlilerine yönelik operasyon düzenlendiği bildirildi.
Herson Havaalanı’ndaki gümrük muhafızlarının, bir Orta Doğu ülkesinden Ukrayna’ya getirilen ürünlerin ülkeye girişi sırasında yük başına 300-500 dolar rüşvet aldıklarının, tek vardiyada kamu bütçesini 4 bin dolar zarara uğrattıklarının belirlendiği kaydedildi.
Rüşvet alırken suçüstü yakalanan bir gümrük görevlisinin gözaltına alındığı, diğer görevliler hakkında da soruşturmanın sürdüğü belirtildi.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, göreve geldikten kısa süre sonra gümrüklerdeki yolsuzlukların ortadan kaldırılması için talimat vermiş, ülkede birçok üst düzey gümrük yetkilisinin görevlerine son verilmişti.
14.2.2020