Grip tedavisi hakkında yanlış bilinenler

Bu haber 02 Şubat 2016 - 10:58 'de eklendi ve kez görüntülendi.

grip

Virüs bulaştıktan sonra aşı olmak

Salgının ortasında grip aşısı yapmamak gerekiyor. Grip ya da diğer üst solunum yolu hastalıklarına yakalanan birinin aşı olması, organizma üzerindeki yükü artırarak zararlı olabilir.

Bağışıklık sistemine dokunulmamalı

İmmünomodülatör ilaçlar grip sırasında ciddi bir fayda sağlamaz. Bağışıklık sistemini artırmaya yönelik alınan ilaçlar faydasız. Bazı uzmanlar, bağışıklık sistemine müdahale edilmesinin ilerleyen dönemde beklenmeyen sonuçlara yol açabileceğini savunuyor.

Gün boyu maske takmak anlamsız

Koruyucu maskeler 1-1,5 saat sonra etkisini yitiriyor ve bakterilerin çoğalmasına elverişli hale geliyor. Oksijen girişini de sınırlayan maskeler solunum sorunlarına yol açabiliyor.

Ateş düşürülmemeli

Düşük ateş sırasında ateş düşürücü almanın zararlı olduğu uyarısı yapılıyor. Organizmanın, virüsleri öldürmek için ısındığı, virüslerin 38 dereceden başlayan ateşler sırasında öldüğü belirtiliyor. 38,3-38,5 derecenin üzerindeki ateşlerin kalp ve damarlar için zararlı hale geldiği ve bu durumlarda ateş düşürücü alınması gerektiğinin altı çiziliyor.

Asprin alınmamalı

Aspirin, grip şüphesi olduğu durumlarda zararlı olabilir.

Halk inanışlarına göre tedavi yapılmamalı

Sosyal medyada yaygın şekilde tavsiye edilen, kulağa soğan koymak, sarımsak yemek gibi şeylerin hastakıklara hiçbir faydası yok. Tam tersi zararları olabilir.

Çok fazla vitamin alınmamalı

Özellikle C vitamini organizmanın enfeksiyonlara karşı direncini artırıyor. Ancak fazla dozlarda vitamin kompleksleri alınmaması gerekiyor. Bunun, özellikle karaciğerin ve böbreklerin yükünü artırdığı unutulmamalı.  (Turkrus.com)

2.2.2015

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.